Quasi com una e-carpeta docent i formativa per compartir.

dimecres, 8 de juny del 2011

Intercanvi intergeneracional

Com l'any passat, en aquest curs també hem organitzat una experiència d'intercanvi intergeneracional entre l'alumnat del programa de la Universitat Obertat per a Majors de la UIB a la Seu d'Eivissa, i l'alumnat d'Educació Primària del CEIP Sa Graduada també d'Eivissa. I l'experiència no ha pogut ser més positiva.

L'alumnat de la UOM ha fet una visita al centre de Primària on l'alumnat de sisè els ha rebut amb molta cordialitat i simpatia. L'activitat d'enguany es tractava d'una entrevista que els nens i nenes han preparat per grups amb l'ajuda de la seva tutora, Merche Boned.

Les entrevistes s'han fet per temes: mitjans de comunicació, jocs, menjar, escola i hàbits de la vida dària. Les preguntes dels grups d'alumnes eren molt bones i adients i les respostes dels alumnes més majors de la Universitat molt àmplies i exemplificadores dels costums de la seva infància.

Les entrevistes varen anar molt bé, com es pot valorar en els àudios que hem preparat i que compartim tot seguit:

Entrevista a Juan Antonio Pacheco:

Ir a descargar

Entrevista a Teresa Petit:

Ir a descargar

Entrevista a Paquita Tur:

Ir a descargar

Entrevista a Cati Ferrer:

Ir a descargar

Entrevista a Teresa Petit i Paquita Tur

Ir a descargar



Però també vàrem guadir moltíssim l'explicació que ens va fer l'alumnat de sisè sobre la seva manera d'aprendre, com també es podrà observar en les fotos, amb la nova dotació de TIC que gràcies al projecte Xarxipèlag 2.0 ha rebut la seva escola. L'alumnat va mostrar com utilitzar la PDI i els alumnes de la UOM varen fer també els seus primers assaigs amb les pissarres interactives. I finalment, també els varen mostrar els microportàtils amb els quals varen fer tota una demostració de les habilitats TIC que tenen...




En definitiva, que ho vàrem passar beníssim, i quan ja sortíem de l'aula, més d'una hora després, el grup d'alumnes de la Universitat no podia més que comentar i comparar tot el que havien vist amb el que havien viscut com alumnes en la seva infància. I la valoració va ser d'allò més positiva: l'educació ha progressat moltíssim des de la seva escolarització, tant per la metodologia, els recursos disponibles com per les noves finalitats de l'educació.

L'experiència va ser tant exitosa que estic segura que l'any que ve hi tornarem, i que segurament, convencerem a més companys i companyes de la UOM perquè participin en aquesta experiència.

I demà, dijous 9 de juny, acabarem el curs de la UOM 2010-11, amb la darrera sessió del mòdul dedicat a l'educació. Esper que amb aquesta presentació que ja vàrem iniciar fa ja uns mesets, poguem tornar a encetar un debat ben interessant.



I sobretot, fins al proper curs, que comença d'aquí uns pocs mesos! ;-) ...

...Perquè a la vista de les declaracions de Juan Antonio Pacheco i Pepita Cardona en una entrevista a IB3 el 27 de maig, es pot deduir que l'any que ve ens tornam a trobar tots aquí de nou... veritat?

Ir a descargar